Warning: getimagesize(/srv/vhost/llarinfants.caldesdemalavella.cat/home/html/ninots/wp-content/uploads/2017/01/Imatge-Bloc.png): failed to open stream: No such file or directory in /srv/vhost/llarinfants.caldesdemalavella.cat/home/html/wp-content/themes/bridge/title.php on line 85

MAIG: MIREM AMB ULLS D’APRENDRE

MAIG: MIREM AMB ULLS D’APRENDRE

Per què són importants els àpats més enllà de la funció d’alimentar??

Aquestes estones s’han d’aprofitar per estar en família, és a dir, tots els membres de la família menjant alhora; d’aquesta manera es produeix un ambient agradable per parlar. Els infants desenvolupen el llenguatge quan se’ls hi parla directament, quan es produeix el feedback real.

Per altra banda, el fet de menjar junts provocar que els infants vulguin tastar de tot i, així de mica en mica introduir nous aliments i sabors. També sabem que els infants aprenen per imitació, per tant, aniran utilitzant els coberts i aniran adquirint autonomia.

Aquests moments seran un bon recurs per transmetre valors, hàbits… i sobretot seran records pel futur.

Els adults som els referents dels infants, per tant, hem de ser conscients que des de ben petits imiten allò que ens veuen fer o dir.
Fa temps que, des dels àmbits educatius, ens adonem d’una manca bastant preocupant i significativa, del llenguatge en els infants.
Per què els infants parlen cada vegada més tard?
La causa pot venir determinada per diferents factors: fisiològics, cognitius o ambientals. Probablement, el causant actual de la manca de llenguatge sigui l’ús de les pantalles (tauleta tàctil, ordinador, mòbil, televisió…). Els infants d’entre 0-3 anys no haurien de tenir accés a cap d’aquests aparells, ja que no poden interactuar ni crear vincles emocionals amb ells. Han de jugar, parlar, riure, ballar mirar contes, cantar… acompanyats dels adults i no d’un aparell.
A quina edat començar amb l’ús del mòbil i quanta estona? Això és decisió de cada família, però sent conscients dels desavantatges i futures conseqüències que pot comportar.
Per altra banda, un fet bastant preocupant és l’ús que en fem els adults del mòbil i, en quin moment ho fem . No l’hem d’utilitzar mai mentre estiguem amb els infants, hem de deixar el mòbil (actualment el més utilitzat) i jugar i estar amb i pels nostres fills i filles, utilitzem-lo només per fer-nos una foto divertida.
“Les pantalles estan buidant els infants de totes les oportunitats per desenvolupar-se”. Francisco Villar. Social.cat

ARTICLES INTERESSANTS:

https://www.ccma.cat/3cat/enganxats-des-que-neixen-com-afecten-les-pantalles-als-infants-de-0-a-3-anys/noticia/3253631

https://www.ccma.cat/324/el-risc-de-les-pantalles-abans-dels-6-anys-com-evitar-que-shi-enganxin/noticia/3164319

No Comments

Post A Comment