Warning: getimagesize(/srv/vhost/llarinfants.caldesdemalavella.cat/home/html/ninots/wp-content/uploads/2017/01/Imatge-Bloc.png): failed to open stream: No such file or directory in /srv/vhost/llarinfants.caldesdemalavella.cat/home/html/wp-content/themes/bridge/title.php on line 85

MIREM AMB ULLS D’APRENDRE….

MIREM AMB ULLS D’APRENDRE….

Els adults hem d’aprendre a deixar fer als infants, així ells/es mateixos podran saber i ser conscients de les seves habilitats, capacitats… i també dels seus propis límits. Deixar fer-los no vol dir deixar-los sols, sinó tot el contrari, hem d’estar al seu costat, observant-los i actuant quan realment no necessitin, no avançant-nos als fets. En l’àmbit de salut és molt important que quan un infant cau deixar-lo aixecar sol/a perquè així, en cas d’urgència, siguem capaços d’explicar, als professionals, el seu estat després de la caiguda: si s’ha aixecat sol/a, si ha mantingut l’equilibri, si ha vomitat en algun moment, si ha perdut la consciència… Hem d’acostar-nos, però deixant un petit temps perquè poguí reaccionar, a més a més en l’àmbit emocional el fet de caure i que els adults els aixequem per darrere li pot provocar malestar, inseguretat…no sap qui hi ha al darrere. Per tant, cal deixar-lo i verbalitzar tot allò que li farem en tot moment, sabem que és molt difícil perquè el nostre instint de protecció és córrer de seguida per aixecar-lo i consolar-lo

Lectures interessants: – https://www.social.cat/noticia/18221/per-que-es-important-no-sobreprotegir-els-infants-i-permetre-certs-riscos

Lectura: https://criatures.ara.cat/infancia/que-fer-infants-imiten-conductes-no-ens-agraden_1_2664134.html

No Comments

Post A Comment